рози
Picture of Далия

Далия

Запознайте се със значението на цветовете на розата. Подарете правилната!

Цветята и растенията се използват за предаване на съобщения до получателите още от библейски времена. Въпреки това, съвременният език на цветята, известен като флориография, придоби широка популярност във викторианските времена и същите значения се използват и днес. По принцип розите пренасят послание за любов, но с дъга от нюанси, от които да избирате, и всеки оттенък, носещ своето собствено значение, не забравяйте внимателно да разгледате свързаните значения на цветовете, за да избегнете неловка ситуация

Червени рози

Не е нужно да знаете нищо за езика на цветята, за да знаете смисъла да изпратите на някого букет от червени рози. Нито едно друго цвете не предава истинска любов като червените рози. Дълбокият алеен нюанс моментално предизвиква образи на двойка, страстно влюбена. Те са един от най-универсалните символи на любовта в целия свят; те казват „обичам те“ на всеки език.

Тук може да разгледате и да изберете подходящ букет от червени рози.

Розови рози

Макар че има толкова много значения за розовите рози, колкото има нюанси на розовия оттенък, те обикновено предават благодарност, благодат, възхищение и радост. Това е перфектният флорален избор за майка или  абитуриент. Дълбокорозовите рози са прекрасен начин да ви кажат благодаря за подкрепата от хора като помощник, секретар или подобно. По-светлите нюанси на розовото са склонни да носят по-симпатично послание, което ги прави идеалният избор на цвят, който да изпратите на приятел, който е болен или скърби.

Букет с розова роза

Оранжеви 

Оранжевите рози представляват ентусиазъм и страст. Букет в този смел цвят изпраща послание за вълнение и интрига, като ги прави избор за нов любовен интерес. Те предават романтика без потенциално прекалените последици от червените, което е идеално, ако сте се срещали с получателя само няколко месеца и още не сте казали думата „Л“.

Жълти 

Ако видите някакъв потенциал за дългосрочна любов, не смейте да изпратите жълти рози, което казва, че сте щастливи да останете в зоната на приятелите. Розите със слънчева светлина представляват приятелство и са единствените цветове на розите, които нямат романтично значение, свързано с тях. Това е безопасен избор, за да развеселите приятел, който е в болницата или да покажете на сестра си подкрепа след раздяла.
 

Бели 

Белите рози символизират невинността и чистотата, което ги прави популярна селекция за използване в булчинския букет и сватбения декор. Белите рози са перфектният цвят, за да поздравите наскоро сгодена двойка. Това е и перфектният избор на цвят за татковци, които да изпратят на дъщерите си , за да ги накарат да се почувстват допълнително специални в деня на Свети Валентин или да отпразнуват скорошен успех.
 
Освен това белите рози означават почит, което ги прави подходящ избор да изпратите някого след смъртта на любим човек, който да покаже вашето съчувствие и уважение към загубата. Букет от бели рози казва „Мисля за теб“ и е изтънчен и обмислен начин да изкажете съболезнованията си, когато думите ви се провалят.
 
Източник: FtdFlowers

Сподели:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Свързани публикации

рози
Знаете ли, че...?

Запознайте се със значението на цветовете на розата. Подарете правилната!

Цветята и растенията се използват за предаване на съобщения до получателите още от библейски времена. Въпреки това, съвременният език на цветята, известен като флориография, придоби

Прочети »
account android arrow-alt-circle-down arrow-alt-circle-left arrow-alt-circle-right arrow-alt-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up author bars behance blogger buffer caret-down caret-left caret-right caret-square-down caret-square-left caret-square-right caret-square-up caret-up cart-menu-1 cart-menu-2 cart-menu-3 cart-menu-4 categories chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up clock close comments cookies copyright coupon-discount date-modified date-published discord double-arrows-down double-arrows-left double-arrows-right double-arrows-up dribbble envelope-open envelope eye facebook fax flickr foursquare github gmail google-drive grid-view hashtag hollow-ring homepage instagram ios level-down-alt level-up-alt line link linkedin list-view login logout long-arrow-alt-down long-arrow-alt-left long-arrow-alt-right long-arrow-alt-up mastodonmedium messenger mobile-menu mobile phone pinterest place qq quote-left quote-right quotes reading-time-hourglass reading-time-stopwatch reddit rss scroll-to-top search shazam shopping-bag shopping-cart side-panel-opening-2-left side-panel-opening-2-right side-panel-opening-left side-panel-opening-right skype slack small-arrow-down small-arrow-left small-arrow-right small-arrow-up sms snapchat soundcloud spinner spotify stackoverflow sync telegram threadstiktok times-circle tinder trello tripadvisor tumblr twitch twitter viber vimeo vine vkontakte website wechat whatsapp windows wishlist xing yelp youtube zoom
×

Количка